Lansare Campanie – Împreună în lupta împotriva cancerului – Cancerul nu are culoare politică

Lansare Campanie – Împreună în lupta împotriva cancerului – Cancerul nu are culoare politică

Astazi, 15 noiembrie 2016, FABC organizeaza conferinta de presa pentru lansarea campaniei – Împreună în lupta împotriva cancerului – Cancerul nu are culoare politică!

Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) şi-a făcut o misiune permanentă în a promova drepturile bolnavilor de cancer şi în a susţine, astfel, accesul lor la soluţii terapeutice capabile să le permită o şansă reală în lupta lor împotriva cancerului.

Conform  raportului Agenţiei Internaţionale de Cercetare a Cancerului – GLOBOCAN 2012, peste 78.000 de noi cazuri de cancer apar anual în România și rata este în continuă creştere. Cu aproximativ 48.300 de decese cauzate de cancer anual, România se situează peste media Uniunii Europene din punct de vedere al ratei mortalității prin cancer.

Toate aceste date şi informaţii, ca şi problemele generale generate de lipsa de implicare şi de apreciere a importanţei acestei problematici, fac necesară susţinerea şi mai puternică a cauzei bolnavilor de cancer.

În acest sens, FABC lansează campania “Împreună în lupta împotriva cancerului – Cancerul nu are culoare politică !” şi care se doreşte a fi un veritabil apel adresat autorităților din România, către actuali și viitori parlamentari, de a include în agenda lor de lucru măsuri concrete de îmbunătățire a vieții pacienților cu cancer prin:

  • Promovarea de inițiative legislative care să asigure accesul pacienților români într-un interval de timp rezonabil la cele mai noi și înalt calitative servicii medicale de diagnostic și tratament, comparabil cu celelalte state europene;
  • Adoptarea și implementarea Planului Național Multianual Integrat de Control al Cancerului pentru perioada 2016 – 2020 (PNCC);
  • Informatizarea sistemului și dezvoltarea de registre, inclusiv a Registrului National de Cancer.

FABC salută suportul pe care dumneavoastră personal v-ați angajat să îl oferiți pacienților cu cancer prin susținerea în 2014 a campaniei ECPC (European Cancer Patient Coalition): A Call to Action: A Mandate for Improved Cancer Care for the European Citizen. Am fi onorați totodată, datorită implicarii dumneavoastră în grupul parlamentar al Uniunii Europene pentru susţinerea ECPC, dacă aţi binevoi să acceptați invitația noastră de a participa la conferința de presă organizată cu ocazia lansării campaniei “Împreună în lupta împotriva cancerului – Cancerul nu are culoare politică !”.

2018-12-28T21:08:25+00:00 15 noiembrie 2016|Campanii|