Contact 021.253.0591|contact@fabc.ro

Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) salută decizia de înfiinţare a Institutului Oncologic Regional de la Timişoara, dar atrage atenţia asupra necesităţii finanţării de urgenţă a acestui proiect, pentru ca bolnavii de cancer din regiunea de vest a ţării să poată avea acces la îngrijiri de calitate.

“Salutăm decizia de înfiinţare a Institutului Oncologic Regional de la Timişoara, dar ne dorim şi finanţarea cu prioritate a acestui proiect, pentru că altfel va rămâne, ca atâtea alte idei frumoase, numai pe hârtie. Acest institut este extrem de necesar, nu avem un institut de oncologie care să deservească Banatul şi zona de vest a ţării – este un proiect bazat pe o nevoie reală şi merită să fie finanţat”, a declarat Cezar Irimia, preşedintele FABC.

Ministerul Sănătăţii (MS) a anunţat, prin secretarul de stat prof. Dorel Săndesc şi prin intermediul purtătorului de cuvânt al MS, Oana Grigore, că doreşte să finanţeze Institutul Oncologic Regional de la Timişoara din fonduri europene pentru clădiri verzi, precum şi din sponsorizări şi fonduri guvernamentale.

Lucrările de construcţie a Institutului Oncologic preiau un proiect demarat încă din 1994 pentru construcţia unui nou spital judeţean, care au fost abandonate. Construcţia actuală se află pe un teren de 5,5 ha situat la marginea Timişoarei. Estimările arată că pentru finalizarea lucrărilor începute la imobil încă de acum mai bine de 20 ani sunt necesare fonduri de peste 500 de milioane de lei.

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, în judeţul Timiş sunt peste 15.000 de pacienţi oncologici, cu o rată de creştere a numărului de cazuri peste media pe ţară. Dacă în 2008 se înregistrau în judeţul Timiş 2000 de cazuri noi de cancer, în 2014 acest număr era de 3500.

Biroul de presa FABC

Mail: abc_romania@yahoo.com

By | 2015-10-29T16:28:19+00:00 29 octombrie 2015|Comunicate de Presa|Comentariile sunt închise pentru Comunicat de Presa 29.10.2015 FABC salută înfiinţarea Institutului Oncologic Regional de la Timişoara, dar atrage atenţia asupra finanţării !