Contact 021.253.0591|contact@fabc.ro

Sute de materiale informative de ”Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului”

Sute de materiale informative de ”Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului”

Ziua mondială de luptă împotriva cancerului se marchează la 4 februarie, militându-se, cu acest prilej, pentru accesul egal al tuturor pacienților la cele mai noi terapii împotriva bolii, inițiativa având drept scop sporirea gradului de informare a opiniei publice în legătură cu problematica oncologică.

Ziua mondială de luptă împotriva cancerului este parte a campaniei mondiale în lupta cu cancerul, potrivit Cartei de la Paris adoptate la summit-ul mondial împotriva cancerului pentru noul mileniu, desfășurat la 4 februarie 2000. Acest document consemnează necesitatea unei alianțe puternice între cercetători, profesioniști din domeniul sănătății, pacienți, guverne, parteneri din industrie și mass-media în lupta împotriva cancerului.

În acest context, la Bistrița, au fost distribuite sute de materiale informative, pliante, broșuri, dar s-au purtat și discuții cu oameni care au trecut prin suferința provocată de diferite forme de cancer.

Asociația Amazoanele Bistrițene a fost și de această dată în mijlocul bistrițenilor, încercând să pună la dispoziția tuturor informații cu privire la această boală, de multe ori necruțătoare , cancerul.

Acțiunea a avut loc la unul din marile magazine din Bistrița. Au participat membrele asociației, multe dintre ele suferind de această boală. ”Orice informație avută la timp poate preveni o suferință”, este genericul sub care bistrițenii au fost abordați la discuții pe un subiect actual, dureros și de cele mai multe ori evitat de cei care sunt sănătoși.

Sursa: ObservatorBN

By |2017-02-06T08:46:53+00:00 6 februarie 2017|Comunicate Presa - Locale 2017|0 Comments