Despre eveniment

Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului, – 4 februarie, a fost marcată la Cluj-Napoca în cadrul Conferinței Naționale „Politici de sănătate în Oncologie”, evenimentul atingând mai multe puncte din sfera oncologică, precum Planul Integrat Național Comprehensiv de Control al Cancerului, centrele clinice de cancer, infrastructura și resursele umane, accesul pacienților la radioterapie. Un lucru reiterat de participanții la eveniment a fost necesitatea implementării unui program național de cancer. Potrivit acestora, multe dintre decesele cauzate de această maladie ar putea fi evitate dacă guvernele s-ar implica mai mult, bugetând corect programele de prevenție, diagnostic și tratament. O altă propunere a vizat necesitatea unei modificări legislative pentru ca administrațiile locale să poată sprijini nu doar spitalele din subordine și a fost subliniată nevoie depunerii unor eforturi axate și pe componenta de comunicare și educare a populației în legătură cu această afecțiune gravă. Evenimentul s-a bucurat de prezența Sorinei Pintea, Ministrul Sănătății, care a dat asigurări că oncologia se află printre prioritățile Ministerului, planul fiind acela de a extinde programul de oncologie pe mai multe paliere.

Conferința Națională „Politici de sănătate în Oncologie” a fost organizată, în 1 februarie, la Cluj-Napoca, de Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca, Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) , Clujul Elitelor și Valorilor şi Ziar Medical.

Comunicat de Presa Integral

Media

Video

Evenimente organizate National de Asociatiile Membre FABC

Bistrita-Nasaud

In data de 25.01.2018, Asociatia Clubul Amazoanelor Bistritene – Bistrita Nasaud, a marcat Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Cancerului prin activitati de informare a comunitatii cu privire la cancer si preventie acestei afectiuni. Actiunea s-a desfasurat pe pietonalul „Liviu Rebreanu”, la sediul Asociatiei. La aceasta activitate au participat peste 20 de membre, paciente si voluntari. Au fost distribuite materiale informative si au existat interactiuni directe de informare.

Brasov

In data de 02.02.2018, Asociatia Bolnavilor de Cancer a marcat acest eveniment la sediul asociatiei, in Brasov, alaturi de pacienti, voluntari, psihologi si apartinatori.

Sponsori