Onco-Olimpiada 2018 Targu Mures

Onco-Olimpiada 2018 Targu Mures

În perioada 23-26 august 2018 Fundația Spełnionych Marzeń din Varșovia a organizat a șaptea ediție a Onco-Olimpiadei. Au paticipat la acest eveniment 230 de sportivi din 6 țări: Polonia, Slovacia, Lituania, Ucraina, Turcia și România. Competițiile sportive sunt destinate copiilor între 6-18 ani care au trecut prin boli hemato-oncologice. Disciplinele sportive la care pot concura participanții sunt atletism, înot, tenis de masă, badminton, tir cu arcul și fotbal.

Asociația „Impreună pentru copiii cu cancer” din Tg.Mureș a participat pentru a doua oară la Onco-Olimpiadă. În acest an am avut 6 copii înscriși la disciplinele: înot, atletism, tenis de masă și badminton. Suntem fericiți că ne-am întors cu un rezultat foarte frumos: în total 12 medalii: 1 argint la tenis de masă, 1 bronz la 100 metri sprint, 1 argint la săritura în lungime, 9 medalii la înot – 2 de aur, 5 de argint și 2 de bronz.

Dorim să mulțumim Doamnei antrenoare de înot Szeghalmi Andrea care s-a implicat cu multă dăruire și profesionalism în pregătirea copiilor. Mulțumim conducerii Bazinului Olimpic Weekend și Clubului Sportiv Torpi pentru asigurarea locului de antrenament. Mulțumim participanților la Swimathon pentru susținerea proiectului nostru și suntem recunoscători tuturor persoanelor fizice și juridice care ne-au susținut.

Acești copiii deja sunt campioni în lupta pentru viață, iar acum au demonstrat că pot fi campioni și în sport. Prin participarea la Onco-Olimpiadă dorim să încurajăm copiii și tinerii care au suferit boli grave să facă sport. După luni de zile petrecute în spital, copiii au nevoie de recuperare fizică și psihică, iar activitățile sportive îi ajută în creșterea condiției fizice, încărcare cu energie pozitivă, formarea de obiceiuri de stil de viață sănătos, corectarea imaginii de sine și creșterea nivelului de încredere.

Noi suntem bucuroși că am reușit să participăm, ne entuziasmează rezultatele obținute și sperăm ca Dumneavoastră să ne susțineți în continuare pentru a putea oferi copiilor noștri asemenea experiențe, pentru că… doar Împreună facem minuni!

Cu recunoștință,

Gabriela Farczádi

Președinte Asociația IPCC

2018-12-28T21:02:28+00:00