Contact 021.253.0591|contact@fabc.ro

Ziua Supravietuitorului de Cancer – 2015

Ziua Supravietuitorului de Cancer – 2015

In perioada 11 / 13.12.2015, Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer a organizat editia a-XII-a a evenimentului national ,,Ziua  supravietuitorului de cancer”.

 1. DESCRIERE / ACTIVITATI IN CADRUL PROIECTULUI

La eveniment au fost invitate cele 22 de organizatii membre FABC, din care au participat doar 18, dar si invitati din alte patologii ca: hemofilie, diabet, transplantati, boli autoimmune, hepatite. In total au participat, la spectacol, aproximativ 250 de pacienti si apartinatori. Si in acest an, evenimentul a fost foarte asteptat, ca si la editiile anterioare – cuvantul descriptiv fiind “Traditie”. Ziua Supravietuitorului de Cancer a devenit o traditie, fiind organizat 12 ani consecutiv, se doreste continuarea acestuia.

 • Actiunea a debutat cu primirea / inregistrarea si cazarea pacientilor.
 • Organizarea salii de spectacol cu materialele de promovare / vizualul evenimentului.
 • Promovarea evenimentului in mediul online / retele de socializare.
 • Organizarea unei intalniri informale a grupului, premergator cinei / schimburi de experienta intre pacinti, lideri si alti participanti din celelalte structuri.
 1. SCOPUL EVENIMENTULUI
 • sărbătorirea pacienţilor cu cancer care au decis să lupte împotriva resemnării şi fac un efort imens pentru a învinge această boală gravă.
 • să demonstrăm încă o dată pacienţilor că nu sunt uitaţi şi că nu sunt singuri în lupta cu boala.
 • promovarea FABC şi a organizaţiilor member.
 • conştientizarea pacienţilor cu cancer, a aparţinătorilor acestora, precum şi a opiniei publice, că această boală, datorită noilor tratamente, trebuie privită ca o boală cronică tratabilă şi cu şanse mari de vindecare.
 • conştientizarea populaţiei asupra rolului prevenţiei dar si a tratamentelor inovatoare.
 • importanta organizatiilor de pacienti.
 • solidaritatea asociatiilor si a membrilor acestora in apararea si promovarea drepturilor lor;
 1. DESFASURAREA EVENIMENTULUI

In perioada 11-13 decembrie 2015, Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania, a organizat la Brasov a XII a editie a evenimentului “Ziua Supravietuitorului de Cancer”, in parteneriat cu Centrul Cultural Reduta din Brasov, Scoala Populara de Arte si Meserii “Tiberiu Brediceanu” Brasov, si Consiliul Judetean Brasov.

La acest eveniment, au participat supravietuitori din majoritatea asociatiilor membre ale federatiei, celebrand prin acest moment sensibil, inca un an de lupta cu cancerul. Cu ocazia acestui eveniment, inca 2 organizatii nou aderate la FABC au participat si au luat contact cu alti pacienti, au fost legate prietenii, au fost realizate schimburi de experienta in ceea ce priveste activitatea fiecarei asociatii la nivel local – de la organizarea grupurilor de suport, pana la modul de lucru cu autoritatile.

Ziua Supravietuitorului de Cancer – editia 2015 – a fost marcata in cadrul unui deosebit festival de datini si obiceiuri populare – “Leru-i, ler…”, eveniment devenit traditie. In acest context, FABC a sprijinit organizarea acestui spectacol. Evenimentul a fost transmis live de catre televiziunea locala MixTV.

Prin acest eveniment marcăm an de an victoria asupra cancerului – o bătălie câştigată dintr-un nesfarsit război, sărbătorindu-i pe cei care au avut curajul şi voinţa de a se angaja în această luptă, făcând eforturi extraordinare pentru a supravieţui bolii pe de o parte, dar şi deficienţelor din sistemul sanitar din Romania şi lipsei unor prevederi legislative care să îi sprijine, pe de alta parte.

 

2016-10-28T05:39:04+00:00