CUM SE DESFAȘOARĂ ACUM

În data de 11 decembrie, începând cu ora 10, va avea loc o discuție în direct pe platforma Zoom și Facebook despre sumarizarea tuturor aspectelor ce au fost specifice acestui an, care au fost problemele și cum va arăta oncologia în 2022 – ce soluții sunt pentru îmbunătățirea traseului terapeutic al pacientului cu cancer (acces la investigații, diagnostic rapid, acces la terapie, recuperare, reechilibrare emoțională). Prezentarea proiectelor și inițiativelor FABC în sprijinul pacienților.

Vă invităm să vă înscrieți și să urmăriți activ acest demers al FABC.  Primii 150 de pacienți care se vor înscrie până la data evenimentul, vor primi din partea FABC, prin curier, un pachet informativ, materiale, sperăm noi utile! Pacienții au posibilitatea de a interacționa cu specialiștii invitați, de a adresa întrebări și de a prezenta problemele generale cu care s-au confruntat!

OBIECTIVE

 • Presiune asupra decidenților din sănătate privind rezolvarea carențelor din programul național de oncologie și a problemelor cu care se confruntă pacienții.
 • Întărirea convingerii pacienților că nu sunt singuri și că sunt reprezentați și susținuți la nivel național de o forță – FABC.
 • promovarea FABC și a asociațiilor membre.
 • Conștientizarea supraviețuitorilor asupra importanței asociațiilor pacienților.
 • Creşterea numărului de membri la nivelul organizațiilor.
 • Conștientizarea instituțiilor statului și a opiniei publice asupra importanței și rolului asociațiilor de pacienți.
 • Întărirea alianțelor medici-pacienți, ca un prim pas către normalitate.
 • Sprijinirea pacienților in accesarea asociațiilor de pacienți.

ISTORIC

Ziua Supraviețuitorului de Cancer este un eveniment ce marchează celebrarea deciziei de a trăi, de a lupta împotriva resemnării și a efortului imens pentru a învinge această boală gravă. Evenimentul a avut loc în premieră la Brașov în 19 decembrie 2004.

Perioada de pandemie, prin restricțiile impuse, desocializează, tensionează și scade aderența la tratamente a pacienților cu cancer. Conform tradiției, am hotărât ca și în acest an să marcăm Ziua Supraviețuitorului de Cancer, și ca aceasta să se desfășoare online, cu susținerea pacienților care se înscriu, prin oferirea unui cadou drept mulțumire pentru lupta lor.

  Pentru trimiterea informațiilor din formular, trebuie să citiți și să fiți de acord cu modul și motivul pentru care Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer vă solicită datele personale. Pentru informații suplimentare, ne puteți contacta la CallCenter 021 253 0591, tasta 1.

  Prin completarea acestui formular, in baza legislației aplicabile începând din 25 mai 2018 în materia protecției datelor cu caracter personal și anume Regulamentul european privind protecția datelor cu caracter personal ( GDPR - UE 2016/679)

  DECLAR CĂ ÎMI DAU ACORDUL EXPRES  Nume Prenume

  Telefon

  Adresa E-mail

  Statut / Calitate

  Diagnostic oncologic

  Numele Asociației de pacienți din care faceți parte (Dacă nu se aplică, vă rugăm scrieți: NU)

  Informații pentru expediere cadou!

  Județ

  Localitate

  Stradă

  Număr

  Bloc (clădire)

  Scară (intrare)

  Etaj

  Apartament

  Cu ce probleme v-ați confruntat pe parcursul anului 2021 in ceea ce privește afecțiunea dumneavoastră?

  *Nota: După realizare AWB curier, informațiile legate de adresă vor fi șterse automat!