CUM SE DESFAȘOARĂ ACUM

În data de 12 decembrie, începând cu ora 10, va avea loc o discuție în direct pe platforma Zoom și Facebook despre sumarizarea tuturor aspectelor ce au fost specifice acestui an, care au fost problemele și cum va arăta oncologia în 2021 – ce soluții sunt pentru îmbunătățirea traseului terapeutic al pacientului cu cancer (acces la investigații, diagnostic rapid, acces la terapie, recuperare, reechilibrare emoțională). În încheierea acestui an, vom trece in revista acțiunile realizate de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer pentru pacienții cu cancer.

Pe aceasta cale, vă invităm cu drag să luați parte la aceasta activitate! Va puteți înscrie până în data de 10 decembrie!

Toți cei care se vor înscrie la aceasta activitate, vor primi din partea FABC un mic cadou, sperăm noi util! Și de această dată, pacienții vor avea posibilitatea de a interacționa cu specialiștii invitați, de a adresa întrebări și de a prezenta problemele generale cu care s-au confruntat!

OBIECTIVE

  • Presiune asupra decidenților din sănătate privind rezolvarea carențelor din programul național de oncologie și a problemelor cu care se confruntă pacienții.
  • Întărirea convingerii pacienților că nu sunt singuri și că sunt reprezentați și susținuți la nivel național de o forță – FABC.
  • promovarea FABC și a asociațiilor membre.
  • Conștientizarea supraviețuitorilor asupra importanței asociațiilor pacienților.
  • Creşterea numărului de membri la nivelul organizațiilor.
  • Conștientizarea instituțiilor statului și a opiniei publice asupra importanței și rolului asociațiilor de pacienți.
  • Întărirea alianțelor medici-pacienți, ca un prim pas către normalitate.
  • Sprijinirea pacienților in accesarea asociațiilor de pacienți.

ISTORIC

Ziua Supraviețuitorului de Cancer este un eveniment ce marchează celebrarea deciziei de a trăi, de a lupta împotriva resemnării și a efortului imens pentru a învinge această boală gravă. Evenimentul a avut loc în premieră la Brașov în 19 decembrie 2004.

Perioada de pandemie, prin restricțiile impuse, desocializează, tensionează și scade aderența la tratamente a pacienților cu cancer. Conform tradiției, am hotărât ca și în acest an să marcăm Ziua Supraviețuitorului de Cancer, și ca aceasta să se desfășoare online, cu susținerea pacienților care se înscriu, prin oferirea unui cadou drept mulțumire pentru lupta lor.

Inscrierea la aceasta initiativa, s-a incheiat! Multumim tuturor pacientilor care s-au inscris, iar celor care nu au reusit, ii indemnam sa urmarea in continuare comunicarile FABC atat pe site, cat si in pagina de Facebook!