Data Publicării:

Ziua Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer

Comunicat de Presă : ÎNCĂ UN AN CÂȘTIGAT DE PACIENȚII CU CANCER ÎN LUPTA CU BOALA, DAR ȘI A UNUI PLAN NAȚIONAL DE COMBATERE ȘI CONTROL AL CANCERULUI!

Eveniment

Perioada 16 – 18 Decembrie 2022, Brașov

Ziua Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC).
Evenimentul marchează lupta împotriva resemnării și efortul susținut pentru a învinge boala și sistemul.

Strategie

De peste 19 ani, FABC, prin intermediul asociațiilor membre, creează mediul necesar pentru a reuni pacienți și voluntari din cele 22 de asociații active, în sensul realizării și menținerii unei rețele puternice – o voce reală a pacienților pentru a reprezenta nevoile acestora, inclusiv reconfirmarea atitudinii pozitive în lupta cu boala și efectele acesteia la modul general.

Obiective atinse

  • Punctarea tuturor aspectelor ce țin de facilitarea întâlnirilor pacienților din asociațiile membre FABC (grupuri de suport, prezență în spitalele / secțiile oncologie).
  • Număr de pacienți prezenți la eveniment – 110 din 17 asociații constituite.
  • Centralizarea problemelor punctate de pacienți, actualizarea situației cu privire la accesul la terapiile inovatoare dar și la terapiile comune, accesul la investigații medicale pentru acces la terapia personalizată, actualizarea agendei publice FABC privind demersurile pentru corectarea problemelor pentru anul 2023.
  • Evaluarea si creșterea capacitații Asociațiilor membre în sensul îmbunătățirii serviciilor adresate pacienților și aparținătorilor pe plan local.
  • Distribuire pachete cu materiale educaționale – ultimele ghiduri si colecții de informații medicale spre utilizare pe plan local de către asociațiile membre.
  • Prezentare și actualizare Plan de Activități pentru 2023
  • Discuții referitoare la Planul Național de Prevenire și Combatere a cancerului.

Comunicat de Presă : ÎNCĂ UN AN CÂȘTIGAT DE PACIENȚII CU CANCER ÎN LUPTA CU BOALA, DAR ȘI A UNUI PLAN NAȚIONAL DE COMBATERE ȘI CONTROL AL CANCERULUI!

Sponsori