Data Publicării:

Proiect – Incepe Scoala si pentru copiii pacienti cu afectiuni oncologice / hematologice

Descriere Proiect Asociația Bolnavilor de Cancer din România – ABC în parteneriat cu Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, care prin asociațiile sale, are pe raza județelor Brașov, Mureș, Gorj, Constanta, Cluj și București în evidentă şi consiliază 285 de familii cu copii cu diverse forme de cancer şi leucemie din toate județele țării și 12…

Descriere Proiect

Asociația Bolnavilor de Cancer din România – ABC în parteneriat cu Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, care prin asociațiile sale, are pe raza județelor Brașov, Mureș, Gorj, Constanta, Cluj și București în evidentă şi consiliază 285 de familii cu copii cu diverse forme de cancer şi leucemie din toate județele țării și 12 copii refugiați din Ucraina de asemenea pacienți oncologici.

Toți cei 297 de copii vor frecventa diverse forme de învățământ în anul școlar 2022-2023.

Datorită faptului că în niciunul din spitalele / secțiile de oncologie / hematologie din județele țării nu există posibilitatea de tratare a acestor copii, este nevoie de deplasarea periodică la unul din centrele din țară: București, Tg. Mureș, Cluj, Timișoara, unde pot fi tratați. Copii au vârste cuprinse între 3 şi 18 ani, sunt înscriși şi frecventează una din formele de învățământ, curs de zi. Majoritatea părinților acestor copii au fost nevoiți să renunțe la locul de muncă pentru a-i însoți şi a-i supraveghea în unitățile medicale unde pot beneficia de tratament, cât şi în perioada post-tratament, devenind îngrijitori permanenți.

  • Prevenirea şi reducerea riscului de abandon școlar în rândul copiilor pacienți cu cancer şi leucemie.
  • Suport pentru părinții / aparținătorii copiilor cu cancer prin oferirea de consiliere psihologică, asistență socială, consiliere nutrițională, navigare prin sistemul medical.
  • Creșterea gradului de informare cu privire la afecțiunile oncopediatrice (în general, predomină incidența cancerelor hematologice).

Perioada de implementare este de trei luni și cuprinde toate activitățile prevăzute.

Copii împreună cu părinții vor fi invitați in perioada August – Septembrie la sediile Asociațiilor PAVEL, în București, Asociația IPCC, în Tg. Mureș și ABC în Brașov, pentru a primi, în funcție de forma de învățământ, rechizitele complete.

  • Frecventarea şi reluarea frecventării cursurilor de către toți beneficiarii.
  • Reintegrarea socială a copiilor care au abandonat școala, precum și ridicarea confortului                                                                                                          psihologic a acestora.
  • Susținerea proiectului asociației PAVEL, ,,Scoala de spital”, și impunerea acestuia în toate spitalele de pediatrie din România .