Alianța Pacienților Cronici din România (”APCR”), Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România (“FABC”), Asociația Inițiativa Pacientul 2.0. (“Pacientul 2.0.”), în parteneriat cu Medicentrum, au pregătit un set de recomandări, sfaturi de nutriție și rețete utile pacienților oncologici, atât în perioada pandemiei cu noul coronavirus, cât și dincolo de aceasta. Proiectul este sprijinit de către Bristol Myers Squibb și AstraZeneca.
Documentul abordează următoarele aspecte:
- ce înseamnă alimentație sănătoasă?
- cât contează alimentația în cazul pacienților cu cancer?
- schimbări ale dietei pacientului oncologic
- ce alimente pot interfera cu tratamentele oncologice?
- nutriția în diverse tipuri de cancer
- întrebări și răspunsuri
- mit versus adevăr în nutriția oncologică
- accesul la tratament în perioada pandemiei COVID-19
- sfaturi generale de cumpărare, păstrare și preparare alimente
- câteva rețete simple