Data Publicării:

FABC INFIINȚEAZĂ „Tumor Board-ul” Oncologiei romanești

Cu acordul membrilor Consiliului Științific, Consiliul Director al FABC a numit acest Consiliu “Tumor Board-ul” Oncologiei romanești, pentru a putea transmite un mesaj tuturor celor implicați în sistemul de sănătate că, doar lucrurile elaborate în echipa pot genera succes și pot salva vieți!

Consecvența valorilor și principiilor care ne călăuzesc activitățile desfășurate de FABC în beneficiul pacienților, organizația noastră dorește să-și consolideze reputația instituțională ca actor nonguvernamental implicat în inițiative semnificative din perspectiva sănătății populației. În acest scop, Consiliul Director al Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer a hotărât înființarea unui Consiliu Științific Consultativ, format din experți reputați din țara noastră, pe a căror expertiză să ne putem baza atunci când decidem să inițiem proiecte noi, astfel încât inițiativele noastre să fie aliniate evidentelor științifice la zi și priorităților de sănătate publică din țara, în interesul pacienților de azi și de mâine.

Am invitat să facă parte din acest Consiliu, reputați specialiști din domeniu care, au acceptat această propunere onorându-ne dar și obligându-ne la a păstra activitatea FABC la aceleași cote că și până acum (https://fabc.ro/consiliul-stiintific-fabc/).

Ne dorim ca acești reputați specialiști, cei care veghează direct la sănătatea noastră, oferindu-ne o noua șansă la viață, să se implice pentru a-și putea desfășura nobila activitate în folosul nostru, în cele mai bune condiții și cu acces la cele mai noi tratamente si investigații.

În contextul elaborării normelor de aplicare ale Planului Național de Prevenire și Combatere a Cancerului de către MS, dorim ca acest Consiliu să elaboreze și să propună analize de specialitate echipei desemnate de MS, să creioneze aceste norme pentru implementarea Planului Național de Prevenire și Combatere a Cancerului. Lucrând alături de autorități în acest sens, șansele noastre de supraviețuire/vindecare vor creste proporțional, iar satisfacția muncii tuturor specialiștilor, să fie una deplină.

O prima întâlnire a acestui Consiliu a avut loc, online, in data de 18.01.2023 unde s-au hotărât întâlniri periodice, crearea unei platforme de comunicare între membrii Consiliului, și modalități de abordare a activității acestuia.

Cu acordul membrilor Consiliului Științific, Consiliul Director al FABC a numit acest Consiliu Tumor Board-ul” Oncologiei romanești, pentru a putea transmite un mesaj tuturor celor implicați în sistemul de sănătate că, doar lucrurile elaborate în echipa pot genera succes și pot salva vieți!

FEDERATIA ASOCIATIILOR BOLNAVILOR DE CANCER

Biroul de presă FABC

0723240223