DONEAZA pentru Kituri de Protectie impotriva COVID-19

Avand in vedere:

 • situatia pandemica la nivel national si international generata de infectia cu coronavirus COVID-19,
 • pacientii cu cancer cunt cei mai expusi la COVID-19 si pot deveni cu usurinta vehicolul acestui virus,
 • resursele limitate la nivel de spitale / sectii oncologie in materie de echipamente de protectie pentru pacienti,
 • Adresa IOB nr. 8619 din 18.03.2020 in contextul pandemiei prin care solicita sprijinul din partea societatii civile cu scopul evitarii unor sincope in activitate si pentru a preveni eventuale riscuri, in contextul accesului foarte dificil si a consumului foarte mare, in aceasta perioada, de materiale specifice,
 • resursele limitate ale pacientilor in identificarea / achizitionarea materialelor de protectie individuala cu scopul prevenirii contactarii infectiei cu COVID-19,
 • mesajul Societatilor de Oncologie Medicala si Radioterapie din Romania, si anume: “Bolnavii de cancer sunt cunoscuți ca fiind mai vulnerabili față de infecțiile virale de tip gripal. Se estimează că riscul de a fi infectat este de 4 ori mai mare, iar riscul de deces este de 10 ori mai mare. Acest risc excesiv pare deosebit de marcat la cei cu limfopenie sau neutropenie, caracteristică frecvent întâlnită la pacienții tratați cu chimioterapie sau la cei care au primit mai multe linii de tratament oncologic. [Bitterman și colab., Cochrane Database Syst Rev. 2018].”, Datalii aici!

 

Pacientii cu cancer sunt cei mai vulnerabili la infectia cu COVID-19 si pot deveni usor vehicolul acestui virus. Este foarte important pentru acesti pacienti si pentru medicii si cadrele medicale cu care interactioneza, protejarea acestora prin atribuirea unui kit minimal de protectie atunci cand merg la terapie.

 

Luand in considerare cele expuse mai sus, Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer, organizatie umbrela la nivel national pentru pacientii cu cancer din Romania, lanseaza initiativa de a sprijini demersul de limitare a infectiei cu COVID-19 in randul pacientilor care acceseaza serviciile de asistenta medicala in cadrul Institutului Oncologic Bucuresti, dar si in cadrul celorlalte Centre / Spitale sectii de oncologie care vor solicita suport in acest sens.

Echipamentele sunt exclusiv pentru pacienții cu cancer și personalul medical din spitale / ambulatorii.

 

In momentul sosirii pacientului in spital si admiterii pentru spitalizare de zi – ambulator – pentru consult / tratament chimioterapeutic – radioterapeutic / analize specifice / – pacientul va primi un kit de protectie format din:

 • acoperitor de pantofi;
 • halat de unica folosinta;
 • masca chirurgicala in 3 pliuri;
 • sticla dezinfectant 60ml;
 • manusi chirurgicale sterile.

Kiturile de protectie vor fi distribuite de personalul medical din IOB, sponsorizate de FABC.

Numarul kiturilor de protectie vor putea fi achizitionate in limita fondurilor obtinute.

Facem un apel catre toti cei care pot face donatii in contul FABC sa o faca pentru a se proteja pe ei si pe cei dragi lor, dar si pe cei care sufera de aceasta boala cumplita.

FEDERATIA ASOCIATIILOR BOLNAVILOR DE CANCER

Banca: Credit Europe Bank
Sucursala 1 Mai, Bucuresti
Cont: RO60FNNB001802247025RO02

 

FABC atrage atentia ca pacientii cu cancer nu pot fi ignorati si marginalizati, doar pentru ca au avut nesansa de a se imbolnavi de aceasta boala grava.

 

De aceea va rugam sa ne sprijiniti ca impreuna sa limitam efectele extrem de negative ale acestui virus in randul pacientilor oncologici.