Comunicat de Presă – ATENTAT LA DREPTURILE SI CALITATEA VIETII PACIENTILOR CU CANCER DIN MUNICIPIUL SI JUDETUL SIBIU

Comunicat de presa

 

PACIENTII CU DIFERITE FORME DE CANCER DIN SIBIU PUSI PE DRUMURI DE COMISIA CASJ!

 

In Sibiu, viata pacientilor cu diferite forme de cancer a devenit un calvar, datorita deciziilor partinitoare ale comisiei din cadrul CASJ, decizii care obliga pacientii cu cancer sa se trateze doar in cadrul spitalului public judetean.

In fiecare luna, 300 de pacienti sibieni, iau calea pribegiei tratamentului vital in alte centre oncologice din tara, precum cele din Cluj, Brasov, Timisoara, etc., deoarece CASJ Sibiu refuza sa incheie contracte cu toti furnizorii de servicii medicale din municipiul si judetul Sibiu, motivand ca cererea nu excede capacitatea de tratament a sectiei de oncologie a Spitalului Judetean Sibiu.

De cand aceasta comisie isi permite sa hotarasca, pe banii asiguratilor, unde sa se trateze pacientii cu cancer??? Oare la Sibiu nu functioneaza principiul garantat de legea 46 care asigura pacientilor dreptul de a alege furnizorul de servicii medicale si medicul curant??? Nu punem la indoiala profesionalismul niciunui medic oncolog din spitalul judetean Sibiu dar, decizia trebuie sa apartina pacientului nu Comisiei CASJ! Multi pacienti ne-au sesizat acest calvar al navetei in afara judetului pentru a si asigura tratamentul vital si confortul psihologic privind sansa supravietuirii acestei maladii.

Atentionam CASJ Sibiu ca ne rezervam dreptul de a o actiona in judecata pentru incalcarea drepturilor pacientilor si pentru degradarea calitatii vietii acestora prin obligarea de a se trata unde decide Comisia acesteia, si nu acolo unde isi doresc ei!!!

 

Biroul de presa al Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania-FABC
0723240223
abc_romania@yahoo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *