Comunicat de presa – Doi noiembrie 2022, zi istorica pentru Romania!

Comunicat de presa – Doi noiembrie 2022, zi istorica pentru Romania!

Promulgarea legii Planului Național de Combatere si Control al Cancerului

Promulgarea de către Domnul Klaus Werner Iohannis, Președintele României, a legii Planului Național de Combatere și Control al Cancerului, reprezintă o zi istorică pentru România și o șansă în plus la viață pentru pacienţii cu cancer.

Au fost necesari 21 de ani (din 2001) de când ASOCIATIA BOLNAVILOR DE CANCER a cerut Ministerului Sănătății un Program Național de Cancer! Iată că acest deziderat a fost transformat în realitate printr-un gest fără precedent de solidaritate a tuturor forțelor politice decidente din Parlamentul României, al specialiștilor din oncologie, al pacienților, al societății civile, al mass mediei, sub înaltul patronaj al Administrației prezidențiale prin Excelenta Sa, Domnul Klaus Werner Iohannis, Președintele României, și a Consilierului Prezidențial, Conf. Univ. Dr. Diana Loreta Păun care, au constituit liantul acestei solidarități responsabile! Pentru pacienţii cu cancer din România, s-a aprins luminița de la capătul tunelului: acces la investigații și tratamente inovatoare bazate pe o medicina personalizata, iar pentru cetățenii României, programe de screening care vor da o șansa în plus celor nou diagnosticați într-o fază incipientă a bolii. Un drum lung și greu, cu multe cutremure in interiorul clasei politice decidente dar și cu vieți pierdute, care ar fi putut fi salvate daca am fi avut un plan național de cancer!

Implicarea directă a Președintelui României în elaborarea acestui Plan, a fost garanția și speranța pacienților cu cancer că acesta va fi realizat! Este un prim pas către normalitate a sistemului sanitar din România care dispune de specialiști de excepție dar care, până acum, luptau aproape cu mâinile goale împotriva acestei maladii!

În numele pacienților cu cancer din Romania, Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer mulțumește tuturor structurilor sociale implicate în realizarea acestui plan.

Biroul de presa FABC
Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer
0723240223
abc_romania@yahoo.com
03.11.2022

Un răspuns la „Comunicat de presa – Doi noiembrie 2022, zi istorica pentru Romania!”

  1. […] Național de Prevenire și combatere a cancerului a fost abrobat printr-o lege promulgată în luna noiembrie de către Klaus Iohannis, Președintele […]